Fisk- och scampispett med kokt potatis smaksatt med brynt smör och basilikacréme

En rätt som verkligen gick åt, det var tomt i grytorna. Uppskattas av barn när det inte är blandat. Vi serverade tomat, haricot verts och stekt citron till.

_DSC0131

600 gr fisk och scampi
1 burk lätt créme fraiche
halv kruka basilika
1/2 dl rapsolja
1 klyfta vitlök
700 gr potatis
50 gr smör
några dillvippor, hackat
lite salt och peppar


Basilikacréme

Mixa basilika med olja, vitlök, salt och peppar. Blanda ner i créme fraichen. Klart!
Har du inte en mixer så hacka basilikan ordentligt och pressa i vitlöken.

Brynt potatis
Koka potatisen tills den är klar. Häll av vattnet. Bryn smöret och häll ner potatis och dill. Salta å peppra lätt.


Fiskspett

Dela fisken i lagom bitar och trä på spetten. Lägg spetten i smörad form. Stoppa in dem i ugnen. 230 grader i ca 7-10 minuter. Tider beror helt på storleken på fiskbitarna. De får gärna ha en rå kärna när du tar ut dem, de går alltid lite till efteråt.


Tågordning
Sätt på ugnen på 230 grader, skala potatisen och koka upp vatten. Smöra en form och gör spetten. Gör såsen. Bryn smöret och hacka dill. Sätt in fisken ungefär samtidigt som potatisen är färdigkokt. Gör det sista på potatisen och servera när fisken är klar!
/Nicklas

En kommentar Lägg till din

Lämna en kommentar