Vi köper gärna en sida färsk lax när det är bra pris. Perfekt att dela i portionsbitar med skinnet kvar och frysa in resten, till nästa middag.
4 portionsbitar lax á ca 160 gr
1 st broccoli
1 st citron
smör att steka i
salt och svartpeppar
ca 600 gr potatis som skalas och kokas
Konsten att halstra lax
Salta (försiktigt) och peppra laxen. Strö ett tunt lager salt i stekpannan som är på högsta värme. Lägg i laxen med skinnsidan nedåt och låt den ligga så den får ordentlig färg. Vänd laxen och stek ett par minuter på samma temperatur. Dra bort stekpannan från värmen och låt stå på eftervärme ett par minuter till. Var försiktig med att steka laxen för länge, då den lätt blir torr och tråkig.
Råstekt broccoli
Ta buketterna från broccolin, stjälken kan du skala och skiva. Stek i rikligt med smör så den får färg. Salta och peppra och pressa citron över. Klart!
Servera med kokt pressad potatis.
/Rikard Wicklund
4 kommentarer Lägg till din