Bucatini med rostade grönsaker och parmesan

Det här är en snabb vegetarisk rätt med mycket smak. Pastan och grönsakerna kan självklart varieras efter eget tycke och smak. Ibland har vi chiliflakes i och ibland inte, beroende på vilket mat-mood Sixten är i. I dag körde vi utan. Sixten berättade glatt att pastan var smaskens!

bucatini

200 gram torkad bucatini
ruccola alt. färsk spenat
parmesanost
olivolja av bättre kvalitet
salt och svartpeppar
ev. chiliflakes
1 röd paprika
1 gul paprika
1 normalstor zucchini, ca 250 gram
1 röd lök
150 gr champinjoner
4 stora vitlöksklyftor
olivolja (behöver inte vara av bättre kvalitet)

lo
Dela champinjonerna på mitten, skär upp resterande grönsaker i lika stora bitar, storlek efter eget tycke. Finriv vitlöken, blanda grönsakerna och vitlöken med ca 1 msk olivolja.  Rosta av i 250 graders ugn ca 15 min. Se till att alla grönsaker är utspridda över plåten så att det inte ligger för tätt.

Koka pastan efter instruktionerna. Blanda pastan med de rostade grönsakerna, ruccola, fin olivolja, salt och svartpeppar. Servera med rikligt av hyvlad parmesan.

/Fredrik Strandberg

sigge tre_edited-1

8 kommentarer Lägg till din

  1. Majvor Klangeby skriver:

    det ser mycket gott ut

    Gilla

  2. Michael Wållgren skriver:

    Det var väldigt gott och smakrikt. Saknade inte alls något kött till. Kommer absolut göra Bucatini flera gånger.

    Gilla

  3. Keith S skriver:

    Great blog poost

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s