Idag är det röd dag och det hoppas vi innebär att en del av er är lediga! Här kommer ett perfekt mellanmål som dessutom är kul tillagning för barn.
franskbröd
smör
ägg
Stansring eller något att skära ut ett hål med.
Börja med att skära ett hål i så många bröd som du ska göra. Sätt på plattan, inte maxvärme. Då bränns det innan ägget är lagom genomstekt. Smält en rejäl klick med smör och lägg ner brödet. Knäck ett ägg och häll det i hålet. Vänd äggbrödet när det har fått lagom gyllenebrun färg, ca 1 minut. Fyll på med smör och stek på andra sidan i ca 1 minut. Stek även de runda bröden.
Önskar man lite touch så tipsar jag om lite chili och lägg på en skiva ost när du steker andra sidan. Ät som det är eller lägg till en god sallad så blir det mer matigt.
/Nicklas Larsson
3 kommentarer Lägg till din