Visst är det dags för lite grill? Går självklart lika bra att steka i stekpannan. Vi hade två såser till och de är goda var för sig men lyxigt gott med två. Bbq-såsen är ett stående inslag på vårt grillbord och är en uppskattad sås, perfekt att göra större sats och ha i kylskåpet.
Getostcréme
200 gr getost
200 gr färskost
Mixa getosten slät, blanda i färskosten och smaka av med salt och peppar.
Bbq-sås
1 dl honung eller sirap
1 dl chilisås eller ketchup
1/2 dl neutral matolja
Kryddor 2 st rivna vitlökar, 1 msk curry och ev rökig chili.
Blanda alla ingredienser i en gryta och värm upp till ett uppkok. Tag av från plattan och smaka av.
Här kan man prova med vilka kryddor man tycker om, tex grillglace, grillkrydda, spiskummin och ingefära.
Lika god kall som varm!
Vi grillade fläskkarrén och kryddade med salt och peppar. Ca 1.5 – 2 cm tjocka skivor. Innertemperatur 60 – 64 grader. Låt köttet vila i lite folie innan servering. Vi serverade klyftpotatis och ruccola till.
Grilla lugnt!
/Nicklas Larsson
4 kommentarer Lägg till din