Linsragu med örter och tomat

En god, snabb och lättlagad vegetarisk rätt som kan serveras helt vegetarisk eller som tillbehör till kött och fisk. Vår 1-åring älskade det, 7-åringen tyckte det var sådär och 10-åringen tyckte det var ok. Det är schysst att låta ragun koka ihop till en ganska simmig konsistens. 004

4 dl röda linser
7 dl buljong (kycklingbuljong, grönsaksbuljong eller miso passar bra)
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
4 tomater
Timjankvist
Lagerblad
Olivolja
Salt och peppar
Lagerblad
½-1 Citron
Persilja

Hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i kuber. Fräs linserna med lök och vitlök i olivolja, så löken blir glansig. Lägg i tomaterna och fräs med en liten stund. Häll på buljongen och ha i timjan och lagerblad. Låt koka tills linserna är klara. Häll på mer vätska om det behövs. Pressa citron över och blanda. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt broccoli och blomkål som vi gjorde. Eller som tillbehör till exempelvis en god korv, kycklingklubbor, fläskkotlett, grillad lax eller grillad halloumi.

010

6 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s