Vem älskar inte Smulpaj! Och nu på våren/ försommaren när rabarbern är som bäst, späda, krispiga och lite lagom sura, så är det ju självklart dom jag vill ha i. Jag tycker det är trevligt att göra portionsformar, det blir fint och alla får lika mycket. Jag har kryddat upp smuldegen med lite kardemumma som funkar utmärkt med rabarber.
Jag har även lite bakpulver i min smuldeg. Bakpulver gör smuldegen lite extra knaprig. Vi valde att servera vår paj med dulche de leche glass den här kvällen, och det var en riktig hit hos såväl vuxna som barn. Annars så är ju vaniljglass och rabarber en klassisk combo.
100 smör, som stått framme och mjuknat lite i rumstemperatur i ca 10 min
11/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
Nyp samman med fingrarna till en smuldeg
500 gr späda rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Skala och skiva rabarbern i ca 5 mm tjocka skivor. Blanda med det torra och fördela i formen/ formarna. Fördela sedan smuldegen ovanpå och kör in i ugnen i 15 – 20 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås.
5 kommentarer Lägg till din