Yngsjösill – enkel krämig sill som blir mångas favorit

Nu börjar vi med midsommarveckan. Först ut är det här receptet som kommer från ett av mina tidigare jobb och det blir en storfavorit vart jag än serverar det. Många frågar efter receptet och blir alltid förvånade när de får höra hur enkelt det är!

017

1 1/2 dl majonäs (se recept på enkel hemgjord majonäs här majonäs)
2 burkar matjesill á 125 g, skuren i mindre bitar
1/4 purjolök ordentligt sköljd och fint strimlad
Ett knippe dill, plockad och finhackad
Salt
Vitpeppar
Rödvinsvinäger

Blanda allt och smaka av med salt, vitpeppar och vinäger.

/Rikard

Alla sillarna hittar du här.

6 kommentarer Lägg till din

  1. sofie skriver:

    Nyfiken på varförden heter just yngsjösill? I yngsjö firar jag midsommar varje år. Tyvärr är jag inte så förtjust i sill…

    Gilla

    1. 3kockar7kids skriver:

      Hej, tyvärr har jag ingen helt säker förklaring till namnet. Yngsjö är ju ett gammalt fiskeläger så förmodligen ligger förklaringen i det. Jag lärde mig att göra den på en tidigare arbetsplats utan att få reda på mer. Det jag vet däremot, är att den är fantastiskt god och enkel att göra. /@rikardwicklund

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s