Nu börjar vi med midsommarveckan. Först ut är det här receptet som kommer från ett av mina tidigare jobb och det blir en storfavorit vart jag än serverar det. Många frågar efter receptet och blir alltid förvånade när de får höra hur enkelt det är!
1 1/2 dl majonäs (se recept på enkel hemgjord majonäs här majonäs)
2 burkar matjesill á 125 g, skuren i mindre bitar
1/4 purjolök ordentligt sköljd och fint strimlad
Ett knippe dill, plockad och finhackad
Salt
Vitpeppar
Rödvinsvinäger
Blanda allt och smaka av med salt, vitpeppar och vinäger.
/Rikard
Alla sillarna hittar du här.
Nyfiken på varförden heter just yngsjösill? I yngsjö firar jag midsommar varje år. Tyvärr är jag inte så förtjust i sill…
GillaGilla
Hej, tyvärr har jag ingen helt säker förklaring till namnet. Yngsjö är ju ett gammalt fiskeläger så förmodligen ligger förklaringen i det. Jag lärde mig att göra den på en tidigare arbetsplats utan att få reda på mer. Det jag vet däremot, är att den är fantastiskt god och enkel att göra. /@rikardwicklund
GillaGilla