Min fru, även kallad Smulan här hemma, gör en fantastiskt god och enkel rabarberlemonad om somrarna. Vår vän Tove är så snäll och låter oss plocka rabarber i hennes trädgård, en riktig lyx! Vi brukar hacka ner, lägga i påsar och frysa in. Perfekt att ta fram till en paj eller några flaskor lemonad.
Detta blir cirka 3 liter.
2 kg rabarber
1 1/2 liter vatten
1 kg socker
1 citron
Skölj rabarbern och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i rabarbern. Låt koka tills den blir mjuk. Sila av i silduk över en kastrull. Låt sila i cirka 30 minuter.
Tänk på att inte trycka för att få ut mer saft, då kan saften bli besk.
Koka saften med citronsaft och socker. Häll upp den i flaskor när den svalnat. Frys gärna in någon flaska, då den inte håller lika länge som saft. God att servera iskall med isbitar, citron- och limeskivor och lite mynta. Lemonaden spädes ungefär som saft vid servering, 1+4.
/Rikard
4 kommentarer Lägg till din