Smulans rabarberlemonad

005
Min fru, även kallad Smulan här hemma, gör en fantastiskt god och enkel rabarberlemonad om somrarna. Vår vän Tove är så snäll och låter oss plocka rabarber i hennes trädgård, en riktig lyx! Vi brukar hacka ner, lägga i påsar och frysa in. Perfekt att ta fram till en paj eller några flaskor lemonad.

Detta blir cirka 3 liter.

2 kg rabarber
1 1/2 liter vatten
1 kg socker
1 citron

Skölj rabarbern och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i rabarbern. Låt koka tills den blir mjuk. Sila av i silduk över en kastrull. Låt sila i cirka 30 minuter.

Tänk på att inte trycka för att få ut mer saft, då kan saften bli besk.

Koka saften med citronsaft och socker. Häll upp den i flaskor när den svalnat. Frys gärna in någon flaska, då den inte håller lika länge som saft. God att servera iskall med isbitar, citron- och limeskivor och lite mynta. Lemonaden spädes ungefär som saft vid servering, 1+4.

/Rikard

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s