En rätt som tar en stund i ugnen, men sköter sig själv. Vi gillar sådan mat, som lagar sig själv och inte behöver passas, även om den tar längre tid från start tills dess den är klar. Perfekt att få tid att plocka undan i köket, packa upp alla väskor och matkassar, duka, tvätta eller annat som ska hinnas med efter skola, förskola och jobb.
1 hel kyckling
1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 st tomater
Några timjankvistar
Ett par rosmarinkvistar
Ca 1 dl olivolja
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och skär i kvartar. Vitlöken skalas och hackas. Aubergine och zucchini kan skalas lite grann med en potatisskalare, då de kan ha ganska tjockt skal, men jag brukar spara lite för karaktären. Skär grönsakerna i grova bitar. Lägg allt i en ugnsform. Salta och peppra ordentligt och blanda runt med rikligt av olivolja. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen på grönsakerna och ugnsstek allt i ca 1 timme, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader i den tjockaste delen.
7 kommentarer Lägg till din