Min fru Sara älskar (som så många andra) kladdkaka. Den här kladdkakan är så fasligt god och kladdig att jag och Sara har i alla fall aldrig lagat någon godare. Prova så får ni se! Jag ska dock inte ta åt mig äran, utan receptet kommer från Alexia. Hemligheten tror jag ligger i att hälften av sockret är farinsocker, vilket gör kakan otroligt kladdig och lite härligt kolaseg. För att få extra kolaaktig smak så brukar jag ibland bryna smöret också. Strössla dessutom över lite flingsalt på det, mmm!
150 gr smält smör alt. brynt smör
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker eller muscovadosocker
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker (äkta)
4 msk kakao
Flingsalt
Vispa ihop socker och ägg poröst med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner och rör sist ner det smälta smöret. Strössla över flingsalt.
Grädda i ca 175 grader i 18 – 25 minuter. Kakan ska vara kladdig och får gärna stå och svalna några timmar då den blir ännu godare.
Kan inget annat än hålla med….supergod kladdkaka!!!
Tack för receptet, kommer att göras flera gånger om 🙂
GillaGilla
Kul att du gillade den!
GillaGilla