Minestrone med smörstekt torskrygg, en rätt med ”restaurangkänsla”

En rätt som leker med minestrone, men med en lite annan tappning. Just nu verkar all mat som blandas inte uppskattas av våra barn, så det blir mest fisken, pastan och oliverna var för sig som fungerar. En rätt som passar bra att läggas upp vid servering, lite lyxig känsla att göra hemma, testa gärna och se skillnaden! Helt plötsligt har du en ”restaurangkänsla” hemma!

Ca 400-500g torskrygg
100 g okokt bucatinipasta
3 dl fiskbuljong, färdigblandad
3 dl grönsaksjuice, vi använde Fontanas
150 g gurka
150 g tomat (2-3st)
100 g blekselleri
100 g purjolök
100 g urkärnade kalamataoliver
Hyvlad parmesan
Olivolja

Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Koka upp fiskbuljongen med grönsaksbuljongen. Skär grönsakerna, gärna i ca 1/2 cm stora tärningar, oliverna skivade jag. Fisken kan med fördel rimmas, se gärna Fredriks inlägg om hur man rimmar fisk!
Sedan steker du fisken på hög värme i olja och smör. Tiden beror på storleken på fiskbiten men den kan ha en innertemp på ca 42 grader. Lägg i grönsakerna i buljongen och låt det bli varmt. Sedan börjar uppläggningen. Börja med att lägg pastan i ring, se bilden:

Placera den stekta fisken i mitten, slå över grönsaker och buljong i önskad mängd, toppa med hyvlad parmesan och droppa över lite god olivolja. Servera gärna ett gott bröd till!

/Nicklas

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s