Örtstekta kycklingdrumsticks med nektarin, fetaost, ruccola och matvete

031
Kycklingdrumsticks som lagar sig självt i ugnen medans matvetet tillagas och grönsakerna skärs. Lätt som en plätt! Och gott!

1 kg kycklingben
1 citron
2 msk timjan och rosmarin
salt och svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
3 dl matvete
3 st plommontomater eller andra smakrika tomater
1/2 gurka
1 paket fetaost
2 st nektariner
ca 50 g ruccola
Olivolja
012

Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn). Koka matvetet enligt förpackningen. Lägg kycklingen i en ugnsform. Tvätta citronen och riv skalet. Pressa halva citronen över kycklingen. Riv vitlöken och hacka örterna. Blanda runt kycklingen med citronsaft, citronskal, vitlök, örter, salt och peppar.

Stek i ugnen cirka 30 min. Ta ut och vänd på kycklingen någon gång.

Låt matvetet svalna när det är klart. Skär tomater, gurka, fetaost och nektarin i mindre bitar. Blanda med matvetet och ruccola och smaka upp med den andra halvan pressad citron, olivolja, salt och peppar. Klart att servera!
035
038

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s