Kanel- och ingefärsstekt banan med rostad kokos och glass

stekt-banan

Fyra små rätter och friterad banan har vi väl alla ätit och älskat någon gång i livet? Här är en väldigt god och snabb variant på den klassiska kinakrogsdesserten. Hela familjen smaskar gärna i sig detta med god glass till.

4-6 portioner

4 bananer
2 dl ljus sirap
2 krm mald kanel
4 cm ingefära
1 dl rostade kokosskivor/flakes

Skala och finriv ingefäran. Lägg sirap, kanel och ingefära i en stekpanna, koka upp och låt puttra ihop under 1-2 minuter. Under tiden så skalar du bananerna och delar varje banan på fyra. Lägg i bananerna i pannan och låt dom steka med i sirapen i ca 4 minuter. Ta en sked och ös bananerna med sirapen under hela stekningen. Tag av från värmen och servera med vaniljglass och rostade kokosskivor/flakes.

/Fredrik

banan-i-panna

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s