Vi fortsätter veckan med en annan klassiker och den leker i smakerna med den vanliga korv stroganoffen. Enkel, väldigt gott och går relativt fort.
Du behöver:
600 g strimlat nötkött
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
10-12 champinjoner
100 g tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk kalvbuljong
3 dl grädde
Strimla löken och riv vitlöken. Dela champinjonerna.
Bryn köttet på hög värme i en gryta. Tillsätt lök, vitlöken och champinjonerna och låt det fräsa med. Tillsätt tomatpurén och låt även den fräsa en liten stund. Tillsätt sedan krossade tomater och späd med vatten så det täcker, koka upp och låt puttra till köttet är mört, tar ca 20 minuter, beroende på köttet.
Tillsätt sedan kalvbuljong och grädde. Smaka av med salt och peppar och red ev av grytan om du önskar en tjockare konsistens.
Vi serverade stroganoffen med ris och råkostsallad. En riktig hit hos barnen, de åt för glatta livet!
/Nicklas
7 kommentarer Lägg till din