Superenkel chokladmousse med brända mandlar och flingsalt

I dag blir det en snabb och superenkel och chokladmousse som även är äggfri. Det funkar att använda både mjölkchoklad eller mörk choklad, allt efter eget smak och tycke. Det är även gott att smaksätta moussen med lite finrivet citrusskal. Jag serverar den gärna i glas, och då har jag i moussen direkt i det jag ska servera i och låter den stelna i dessa. Receptet räcker till ca 6 personer.

200 gr mjölkchoklad
1 dl mjölk
3 dl grädde

Ca 100 gr brända mandlar
Flingsalt

Smält chokladen i ett vattenbad, under tiden lättvispar du grädden. Det är viktigt att du inte vispar grädden för hårt, för då kan moussen bli för hård och även lite grynig, vi vill ha en lätt och luftig mousse.  När chokladen smält så vispar du ner mjölken i den och sedan så blandar du i den lättvispade grädden. Häll sedan upp moussen i glas eller formar som du vill servera den i och kyl snabbt ner. Låt stå kallt i minst två timmar. Krossa nötterna och strö dom och lite flingsalt på toppen. Variera gärna med lite färska bär eller en citrusfrukt till.

/Fredrik

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s