Lördag! Suget efter wienerschnitzel kom för ett tag sedan och nu var det äntligen dags. Jag körde både friterad potatis och schnitzel i fritösen, men man kan även steka schnitzeln i pannan och köra potatisen i ugnen.
Du behöver:
400 gr kalvinnanlår
ströbröd
mjöl
ägg
citron
kapris
ansjovis
Skiva schnitzeln i ca 70g bitar. Ett tips kan vara att göra mindre bitar till barnen. Platta till dem om det behövs, jag gjorde enligt nedan:
Panera schnitzlarna. Först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Stek dem i rikligt med smör i pannan på ganska hög värme. Eller fritera dem, oljan ska då vara 180 grader. Salta och peppra efter tillagning.
Skiva citronen i halv centimeters skivor, snurra en ansjovisfle till en ring och fyll den med kapris.
Det klassiska är att servera gröna ärtor till, jag piffade till dem lite. Jag brynte ca 100gr smör, hackade en liten gul lök som jag tillsatte i smöret tillsammans med ärtorna. Detta tillsammans med citronen blev såsen.
Lycka till & trevlig helg!