Ny variant på fröknäcke

Sedan i somras har det blivit lite olika varianter på fröknäcke, man kan lägga till och ta bort, utefter vad man gillar. Här kommer en variant som jag gillas skarpt!!

1dl solrosfrön
1dl pumpakärnor
1dl linfrö
1dl sesamfrön
0,5dl chia
1dl havregryn
1dl majsmjöl
1msk flingsalt
1msk honung
0,5dl kokosolja
1,25dl vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och blanda med honungen och olja. När det är blandat tillsätter du det till det torra. Rör om ordentligt. Låt stå och dra i ca tio minuter. Tryck sedan ut det på ett bakplåtspapper som du har på en plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och rulla gärna med kavel över. In i ugnen 30 minuter och dra sedan ner värmen till 100grader och låt stå 30 minuter till. Öppna gärna ugnen ibland och släpp ut lite av ångan.

Baka lugnt!

/Nicklas

11 kommentarer Lägg till din

  1. Christer skriver:

    I Argentina finns ingen kokosolja. Så tog olivolja och mandelessans i stället. Blev inte så fast, mera smuligt. Finns annat alternativ till kokosolja?

    Gilla

    1. 3kockar7kids skriver:

      Hej Christer, ber om ursäkt för sent svar. Missat din fråga. Jag har gjort på vanlig matolja och det fungerade bra den gången. Lycka till!!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s