Soppa är alltid gott och vi äter det ganska ofta. Blomkålssoppa är en favorit hos både stora och små. Vi serverade soppan med rostade frön och nybakad levain, så gott en smällkall vinterdag!
1 st blomkål
1 st gul lök
1/2 l buljong (t ex hönsbuljong)
1 l standardmjölk
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Rödvinsvinäger
Smör
Dela blomkålen i grova bitar och skölj noggrant. Hacka löken. Bryn blomkål och lök i smör i en stor kastrull. Slå på buljong, mjölk och grädde. Koka upp och låt sedan sjuda tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät med en handmixer.
Saltrostade frön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk salt
1 msk vatten
Rosta fröna i en stekpanna på hög värme tills de fått färg. Slå på salt och vatten. Rör runt och låt vattnet förångas. Klart att servera! /Rikard
Låter väldigt gott. Ungefär hur mycket rödvinsvinäger ska det vara?
GillaGilla
Samma fråga som tidigare ställts. Hir mycket vinäger?
GillaGilla
Hej!
Ca en msk vinäger men smaka dig fram😊
/Rikard
GillaGilla