Maccheroni al franco


Pastarätten som helt klart var den mest populära rätten under tiden jag jobbade på Il Conte. Jag kan förstå varför, smaker som är enkla och goda. Då gjorde vi de på oxfilé men jag tycker absolut att det fungerar med innanlår eller biff också.

200g nötkött passar bra med innanlår, biff eller oxfilé
80g champinjoner
3 msk olivolja
en knippe basilika
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
ca 30g riven parmesanost
Ett stänk vitvinvinäger
1tsk koncentrerad kalvbuljong
3dl grädde
Pasta till 4 personer, vi använde maccheroni

Strimla köttet och skiva champinjonerna. Blanda chili, riven vitlök och 2/3 av den hackade basilikan i olivoljan. Hetta upp ett stekjärn eller en stekgryta ordentligt, lägg i köttet, champinjoner och oljeblandningen samtidigt och fräs en stund. Stänk över några droppar vitvinsvinäger och kalvbuljongen, rör om och slå i grädden. Koka upp och dra sedan till sidan. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När pastan nästan är klar så slår du av vattnet och häller ner pastan i gräddkoket, rör om och koka krämigt. Avsluta med att blanda ner parmesanosten, rör om. Efter det ska det inte koka mer, då finns det risk att det skär sig. Toppa med resten av basilikan och gärna lite färskriven parmesan.

Smaklig spis!
/Nicklas

img_0419

7 kommentarer Lägg till din

  1. Kristina Karlberg skriver:

    Hur mkt röd Chile ska det vara?

    Gilla

    1. 3kockar7kids skriver:

      Hej!
      Det ska vara ca 1 tsk röd chili (Sambal oelek)
      Mvh Nicklas

      Gilla

  2. Jens Hult skriver:

    Super gott och enkelt att laga

    Med vänlig hälsning, Jens

    Gilla

    1. 3kockar7kids skriver:

      Tack! Kul att det smakade.
      Mvh Nicklas

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s