En härligt krämig risonipanna som var väldigt uppskattad också av barnen (även om grönkålen pillades ur…). Vi hade i lite av höstens torkade rödgula trumpetsvamp, ha gärna i olika sorters svamp, blir ännu godare då. Väldigt snabb och enkel rätt!
1/2 gul lök
12 st normalstora champinjoner
1 näve torkad svamp (om du har, ta annars lite mer champinjoner)
3 dl grädde
60 g grönkål
1 näve fryst haricots vertes
4 dl risoni
1 dl creme fraiche
Salt & Peppar
Koka risonin (ska koka tills den är nästan klar). Hacka och fräs under tiden löken tillsammans med champinjonerna som delas i kvartar och svampen (om du har torkad svamp, lägg den i blöt en stund innan). Häll på grädden och låt allt koka ihop. Ha i creme fraiche och risoni, vänd också ner haricots vertes och grönkål. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Klart!
7 kommentarer Lägg till din