I påskas hade vi gänget hos och bjöd på lunch dom vi avslutade med en pippigul tårta. Gillar när man kan förbereda tårtan dagen innan så man bara kan dekorera när det är dags att servera.
Tårtbotten:
2 ägg
3dl socker
100g smält smör
2dl mjöl
2tsk vaniljsocker
0,5tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker och vänd sedan ner de andra ingredienserna. Smöra en form med löstagbara kanter. Grädda i 30 minuter. Ställ in i frysen när den är kall.
Glass:
1/2 sats av glassreceptet sedan tidigare. Som du gäller över kakan och tillbaka till frysen.
Se här. Andra hälften kan du nyttja till tårta nr 2 eller frys den i egen form till ett annat tillfälle.
Passionsfruktscurd
1 dl passionsfruktjuice
1 lime
50 g smör
1 dl socker
2 äggulor
1 ägg
1 msk maizena
Koka upp juice, socker och smör. Pressa limen och rör ut maizena med saften och rör ner detta i curden. Bland ihop ägget och äggulorna och rör ner. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Häll upp i en ren form och låt svalna. Innan servering breder du curden över tårtan och garnera efter önskemål.
Passar givetvis bra med en annan smak på curden om man önskar.Ta gärna ut tårtan ca 10-15 minuter innan servering!
/Nicklas
Låter ljuvligt! Hur länge trivs den i frysen tro? Ska ha buffé i mitten av maj, försöker förbereda och frysa in lite pö om pö inför det.
GillaGilla
Hej hej, jag gjorde två tårtor vid påskhelgen och en åt vi då och den andra igårkväll. Kakan klarar längre period än glassen. Den va god igår men va nog än bättre när den bara varit fryst någon dag. En variant kan ju vara att du gör kakan och sedan glassen närmare. Lycka till!
GillaGilla