En väldigt snabb och enkel vegetarisk pastarätt. Det är lite av en variant på pasta pesto, men matigare och mer näringsrik. Edamamebönor är färska sojabönor, du hittar dom i frysdisken i de flesta mataffärer. Jag använde mig i dag av pastasorten strozzapreti som jag tycker är god, men där är det bara att välja er familjefavorit. Den här rätten gick hem hos alla, fick till och med ett mums ifrån Sixten!
Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Det går åt ca.
300 gr strozzapreti.
Under tiden så gör du ”hummusen”
150 gr edamamebönor, skalade och tinade
150 gr tofu
1 vitlöksklyfta, skalad
1 citron, saften ifrån
1/2 dl kallpressad virgin olivolja
1 dl vatten
1 tsk tahini
1 krm spiskummin
1 krm sambal olek
Salt och svartpeppar
Riv vitlöken och pressa citronen. Lägg alla ingredienser i en food processor och mixa slätt, smaka upp med salt och peppar.
1 påse, (ca 65 gr) babyspenat, tvättad
svartpeppar
flingsalt
Parmesanost
Blanda samman den varma kokta pastan med ”homusen”, rör ner spenaten och krydda upp med rikligt av svartpeppar och flingsalt. Servera och riv rikligt av parmesanost över.
/Fredrik
3 kommentarer Lägg till din