Här kommer en liten variant på pasta Carbonara så som vi brukar göra den hemma. En Italienare skulle nog inte kalla det en Carbonara, men det har blivit en variant som vi gillar. Ibland så tillsätter jag även lite rivet citronskal i för att fräscha upp den lite, använder då skalet ifrån ca en halv citron.
280 gr bacon ( 2 paket)
1 gul lök, skalad
4 vitlöksklyftor, skalade
4 dl matlagningsgrädde
1 knivsudd chiliflakes
250 gr frysta gröna ärtor
40-50 gr Riven parmesanost
3 äggulor
Rikligt med grovmalen svartpeppar
300 gr tagliatelle eller annan pasta
Strimla baconet, hacka löken och riv vitlöken. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Stek baconet krispigt på medelhög värme, tillsätt lök och vitlök och fräs tills genomskinligt, ca 1 minut. Tillsätt chiliflakes och grädden, låt puttra samman ca 5 minuter på låg värme. Rör ned den kokta pastan och ärtorna, smaka upp med rikligt av grovmalen svartpeppar och ev. lite salt, låt puttra lite under omrörning, ca 1 minut tills ärtorna blivit varma. Rör ned parmesanosten och äggulorna. Servera gärna med en tomatsallad eller grönsallad.
/Fredrik
Vi brukar en variant med stekt svamp i istället för ärtor, grymt gott.
GillaGilla
Det låter riktigt gott, för testa det vid bästa tillfälle.
GillaGillad av 1 person