Karré med stekta äpplen, grönkål, soja och citron

DSC_9597-1Äpple passar så otroligt bra tillsammans med fläskkött och här blir det som en varm sallad tillsammans med grönkålen. Servera med potatismos, kokt potatis eller ugnsrostad potatis.

600 g fläskkarré i bit
2 msk ljus soja
1/2 citron
4 små äpplen
150 g plockad grönkål
2 st vitlöksklyftor
Smör
Salt och peppar

Sätt ugnen på 140 grader. Dela karrén i 3 tjocka skivor. Bryn dem i rikligt med smör. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken i bitar och sätt stekpannan i ugnen (om du har en gjutjärnspanna, lägg annars över till en ugnsform). Kör karrén till 69 grader. Ta ut ur ugnen och låt köttet vila en stund och släppa köttsaften i pannan. Ta upp köttet. Tillsätt soja och pressad citron till såsen. Värm upp och tillsätt äpplena delade i klyftor och till sist grönkålen. Skiva upp köttet och lägg det ovanpå. Klart för servering!

/Rikard

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s