Denna rätt älskade hela familjen och det var inte en smula över till matlåda. Såsen som grönkålen vänds upp med får härlig smak av oliver och kapris. Serveras med rostad potatis.
600 g fläskkarré i bit
smör
färsk timjan
800 g fast potatis
olivolja
150 g plockad grönkål
Sås
2 st tomater
1/2 röd paprika
1/2 dl svarta oliver
1 msk kapris
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Sätt ugnen på 140 grader. Dela karrén i tre tjocka skivor och stek i rikligt med smör runt om, salta och peppra. Ha i några timjankvistar mot slutet. Kör in stekpannan i ugnen (om du har gjutjärnspanna, annars lägger du över till en ugnsform) tills innertemperaturen är 69 grader. Ta ut köttet för att vila.
Höj temperaturen i ugnen till 225 grader. Skär potatisen i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar i en ugnsform. Ett tips är att lägga bakplåtspapper i. Kör in i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg. Gör under tiden tomatsåsen. Dela tomaterna och paprikan i mindre bitar, mixa sedan allt grovt med en stavmixer.
Blanda potatisen med grönkål och tomatsåsen. Skiva köttet i centimetertunna skivor och lägg ovanpå. Klart!
/Rikard