Karré med provencalsk tomatsås,rostad potatis och grönkål

DSC_9933-2.jpg

Denna rätt älskade hela familjen och det var inte en smula över till matlåda. Såsen som grönkålen vänds upp med får härlig smak av oliver och kapris. Serveras med rostad potatis.

600 g fläskkarré i bit
smör
färsk timjan

800 g fast potatis
olivolja

150 g plockad grönkål

Sås
2 st tomater
1/2 röd paprika
1/2 dl svarta oliver
1 msk kapris
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
Salt och peppar

DSC_9913-1

Sätt ugnen på 140 grader. Dela karrén i tre tjocka skivor och stek i rikligt med smör runt om, salta och peppra. Ha i några timjankvistar mot slutet. Kör in stekpannan i ugnen (om du har gjutjärnspanna, annars lägger du över till en ugnsform) tills innertemperaturen är 69 grader. Ta ut köttet för att vila.

Höj temperaturen i ugnen till 225 grader. Skär potatisen i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar i en ugnsform. Ett tips är att lägga bakplåtspapper i. Kör in i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg. Gör under tiden tomatsåsen. Dela tomaterna och paprikan i mindre bitar, mixa sedan allt grovt med en stavmixer.

Blanda potatisen med grönkål och tomatsåsen. Skiva köttet i centimetertunna skivor och lägg ovanpå. Klart!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s