Ni vet väl om att det är chokladbollens dag idag? Chokladbollar är perfekt att baka med barnen. I med ingredienserna och sedan är det bara att gegga loss.
För att göra chokladbollarna lite mer ”vuxna” är ett tips att ha i lite havssalt i kokosen, alternativt att ha i lite chiliflakes, en rökig whiskey eller apelsinskal i själva smeten. Det är även gott att finkrossa några turkiska peppar och blanda i det tillsammans med en knivsudd salt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det är ju så lätt att dela på smeten så att alla kan få sin favorit!
Tips! Lägg in smeten en stund i frysen så är det lättare att rulla.
Havrebollar
Dessa bollar är något ljusare.
250 gr smör
3 dl socker
1 msk kakao
1 msk kaffe
1 dl marsanpulver
1 dl vatten
8-10 dl havregryn
kokos att rulla i
Chokladbollar
100 gr rumstempererat smör
Visa originalinlägg 21 fler ord
En kommentar Lägg till din