I nästa veckas matsedel blandas ett par snabba rätter (som kan behövas nu i slutspurten) med en härlig grillrätt till nationaldagen och en somrig pizza som lika gärna kan bjudas på som ett tilltugg eller del i en sommarbuffé.
Önskar er en fin vecka och passa på att njuta av sol och värme!
/Rikard
Måndag: Grillat på nationaldagen, prova Grillad Caesarsallad med kyckling!
Tisdag: Vi älskar denna fräscha rätt och sojamajonäsen är fantastisk! Brynt lax med råkost, sojamajonäs, lime och koriander
Onsdag: Lugn onsdag med en enkel Frittata med grönsaker och getost samt krämiga cannelinibönor med basilika
Torsdag: Vi håller det enkelt med Ugnspannkaka med fläsk
Fredag: Gör pizzadegen som i Fredagspizzan, men istället för tomatsås och ost använder ni denna fyllning och gör en vit pizza:
Fyllning:
200 g färskost
400 g Sveciaost
5-6 kokta färskpotatisar
100 g löjrom/sikrom eller stenbitsrom
Dill
Stryk pizzadegen med färskost, toppa med riven sveciaost. Grädda i 300 grader i cirka 10 minuter, helst på baksten annars på varm plåt. Låt svalna lite. Toppa sedan med kall skivad färskpotatis, rom, dill och fint hackad rödlök. Så gott!!