Frittata med ansjovis och västerbottenost


Ett småvarmt tillbehör till midsommarbuffén med smaker som passar resten av buffén, jag gillar den skarpt. Blir det över på dagen är den en perfekt nattamat.

Du behöver
700g kokt, kall, skalad & tärnad färskpotatis
140g västerbottenost
2 gula lökar, hackade
Smör att steka i
4 ägg
4dl grädde
1msk Kalles kaviar
1 burk(125g) ansjovisfilé med spad

Sätt ugnen på 200g. Stek potatisen och löken i lite smör, så det får färg.


Häll i en ugnsform som du klätt med bakplåtspapper. Mixa ansjovis och spad med ett ägg. Knäck i resten av äggen och tillsätt kaviar och grädden, vispa. Smaka av med svartpeppar och lite salt. Försiktig med salt då ansjovisen är ganska salt.

Blanda ner osten i potatisen, slå över äggstanningen och blanda ordentligt. Blandas med fördel med händerna.

Baka i ugnen på 200g i ca 30 minuter eller till den fått fin färg. Låt den gärna stå en stund innan servering, så den ”sätter sig”.

Tips! För att servera den i portionsbitar skär man den kall för att sedan värma till den lite i ugnen.

Hoppas det smakar! /Nicklas

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s