Revbensspjäll
När jag grillar revbensspjäll så brukar jag först baka dom på låg värme i sin marinad i ugnen. På så vis får jag alltid saftiga och möra ribs. Använd gärna en stekpåse för bästa resultat. Detta kan du göra någon dag innan och sedan bara plocka fram och grilla snabbt när det är dags. Marinaden nedan är även god till fläskkarré eller annat fläskkött som du vill grilla.
Sätt ugnen på 90 grader varmluft
Ca 1,5 kg tunna revbenspjäll räcker till 4 personer.
1 dl japansk soja el. tamarisoja
5 vitlöksklyftor, skalade
6 cm ingefära, skalad
1 msk chipotle paste
1 msk honung
Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden. Lägg ribsen i en stekpåse alt. i en ugnsfast form med folie över. Baka av i ca 2-3 timmar, känn efter så att köttet är mört och lossnar lätt ifrån benen. Om du inte ska grilla dom direkt så kyl ner snabbt. Vid servering så grillar du dom några minuter på varje sida så dom får fin grillyta och blir riktigt varma.
Somrig potatissallad
Ca 4 port
600 gr färskpotatis
1 knippe salladslök, tvättad
1 knippe rädisor, tvättade
1 gurka, tvättade
150 gr sockersnapsar, tvättade
2-3 vitlöksklyftor, skalade
300 gr tjock yoghurt av turkisk el. Grekisksort
Salt och svartpeppar
Skrubba potatisen ordentligt och koka tills klar, låt svalna och dela i mindre bitar. Skiva salladslöken och rädisorna. Tärna gurkan grovt och dela sockersnapsarna på tre. Finriv vitlöken och blanda ner den i yoghurten, blanda sedan i potatisen och alla grönsakerna. Smaka upp med salt och peppar.
Vi serverade med revbensspjäll, ett gäng goda grillade korvar, variationer av senap och inlagd lök.
/Fredrik
5 kommentarer Lägg till din