Vår kompis Jasper Bergström och hans son Alvar kom på besök i fredags. Vi fixade middagen och Jappe ch Alvar hade med sig dessert. En otroligt barnvänlig dessert bestående av chokladmousse, mandelmusli, kaksmulor bär och lime. Enkelt och gott! Dessutom var det en perfekt dessert som barnen kunde hjälpa till med.
Mandelmusli
Ta lika delar (i vikt) av mandelspån, socker och äggvita. Bland ihop detta och smula ut på en plåt (på bakplåtspapper). Rosta i ugnen på 200 grader till dess det får lite färg. Rör om ca var tionde minut. Sänk sedan graderna till 130 så att det ska torka ut.
Chokladmousse
5 dl vispgrädde
250 gr mörk choklad
50 gr mjölk (varmt)
25 gr kaffe (varmt)
2 äggulor
Vispa grädden lätt. Smält chokladen och blanda ner äggbula, kaffe och mjölken i chokladen. Vänd ner vispgrädden.
Spritsa ut chokladmoussen på en tallrik. Låt barnen hjälpa till att smula ut muslin, kakor (mördegskakor) och bär. Riv över lime och pudra över florsocker. Ett tips är att ha florsockret i en tesil. Det gör det enkelt att pudra.
/Fredrik
En kommentar Lägg till din