New York-tips på härliga restauranger 

Jag, Smulan, spenderade en härlig långweekend i New York tillsammans med 5 vänner. Fantastiskt att vi lyckades pussla ihop en helg där alla kunde vara lediga och att det fungerade med logistiken för oss som alla har barn i olika åldrar.

En riktigt bra resa behöver riktigt schyssta matupplevelser. Vi hade därför bokat bord till kvällarna och tillsammans kommit överens om restauranger som vi ville prova och hade hört gott om. Lunchställen höll vi mer öppet eftersom ingenting var helt spikat. För att inte riskera att hamna på något trist överprisat hak hade jag laddat ner en app som var oerhört användbar, Ulmon Citymaps. Där lade jag in alla restauranger som jag tyckte var värda ett besök så skulle det alltid finnas något schysst i närheten när hungern smög sig på.

Tänkte här skriva om de bästa matupplevelserna vi hade på vår resa…

DSC_1195.JPG

Första dagen gick vi längs Highline, som är ett promenadstråk och park längs ett gammalt upphöjt järnvägsspår. Det ger en fin utsikt över gatorna längre ner och härligt ställe att bara strosa. Vi vek av från Highline och gick in  på Chelsea Market som ligger precis intill. Vilket ställle! Massor med mysiga butiker och restauranger och här åt vi vår första lunch, lobsterroll. OMG, va gott! Hade hört att det var ett måste här, men det var godare än jag föreställt mig. Resten av resan pratade vi ständigt om den där lobsterrollen. Nästa gång jag kommer till New York blir det definitivt ett besök här igen.

Kvällen avslutade vi med en härlig och lite trött stund på Arthur’s Tavern, som spelar soul och jazz live (detta efter en medioker middag, som jag hoppar över att nämna mer om…). Grymt gung på soulbandet!

Ett härligt lunchställe som vi besökte nästa dag var Tacombi at Fonda, vilken miljö och supergoda tacos! Rekommenderas!

Middag åt vi på Gato, soft miljö som påminner lite om Boqueria här i Stockholm. De hade tapas och massa annat gott.

På söndagen hade några av oss bokat en cykelsightseeing i Central Park och Harlem. Det blev en av resans riktiga höjdpunkter! Vår guide Jessie var så engagerad, ödmjuk, kunnig och rolig. Vi fick förutom att höra massor av spännande anekdoter vara med på en gudstjänst i Harlem, med gospel. Det var en upplevelse!  Vi åt lunch på Mannas soul food, ett härligt lite sunkigt ställe, med fantastiskt god mat. Du får en frigolitlåda och så är det bara att plocka i från buffén. När du är klar vägs lådan och du betalar per pound. Älskade deras jerk chicken!

Vår sista middag för resan åt vi på La Esquina som många tipsar om. Älskar att det ser ut som ett gatukök på utsidan och att man går nedför en trappa förbi köket och kommer in i restaurangen som är något helt annat. Läckert! Väldigt gott mexkäk och goda frozen margaritas.

Vädret var inte riktigt med oss på resan, men sista dagen fick vi se solen och åt vår lunch utomhus på en burgarklassiker, Shake Shack i Madison Square Park. Godaste hamburgaren jag ätit!

 

Det var första gången jag besökte New York och jag älskade det, inte minst på grund av maten. Nästa gång åker jag med Rikard!

/Smulan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s