Kassler tycker jag kan va väldigt gott ibland och går även väldigt snabbt, det här är klart samtidigt som riset. Här kommer en asiatisk variant, där jag använder kassler istället för kyckling. Du kan även välja att göra denna rätt helt vegetarisk om du byter ut kasslern mot ex. tofu, oumph eller quorn alternativt bara har i en massa grönsaker istället. Kokosmjölk och ananas brukar så gott som alltid gå hem hos barnen då det ger lite sötma i maten.
550 gr kassler
1 ananas
1 broccoli 250 gr
8 cm ingefära
2 burkar kokosmjölk
1 citrongräs
1 citron – skalet
ca 4-5 droppar tabasco
Salt och peppar
Olja till stekning
Skär kasslern i ca 2×4 cm stora bitar, skala ananasen och skör den i ca 4×4 cm stora bitar. Plocka broccolin i buketter, skala stjälken och skiva den i ca 1 cm tjocka skivor. Banka sönder citrongräset med knivhandtaget. Riv ingefäran fint. Stek kasslern i olja på medelhög värme tills den fått färg. Slå på kokosmjölken, tillsätt citrongräset koka upp och låt puttra ca 5 min på låg värme, tillsätt nu resterande ingredienser, höj värmen och låt få ett uppkok. Sänk värme igen och låt småputtra ca 4-5 minuter. Smaka upp med salt och peppar och ev. mer tabasco.
Servera med ris, bulgur eller liknande och sallad.
/Fredrik
En kommentar Lägg till din