Förra julen gav min fru mig en tryckkokare i julklapp. Den har blivit flitigt använd och jag kan verkligen rekommendera det. Vad använder jag den till och vad är det som är så bra med en tryckkokare?
Jag brukar oftast laga olika typer av köttgrytor, bolognese på högrev eller så startar jag tillagningen av pulled pork i tryckkokaren för att få en snabbare tillagningstid sen i ugnen. Det går även att tillaga rotfrukter, snabbkoka potatis, göra ärtsoppa, risgrynsgröt, koka bönor och mycket annat med betydligt snabbare resultat.
Ett par recept där jag använt tryckkokaren:
Gulaschsoppa
Mustig höstgryta av högrev och rödgul trumpetsvamp med rårörda lingon
Hos vardag.nu hittar ni tillagningstider för bönor i tryckkokare, superbra. Det ska jag börja med också!
Att tillagningen sköter sig själv, går snabbare och behåller både näring och smak är de främsta fördelarna med en tryckkokare. Långkoket blir inte ett heldags- eller flerdagsprojekt, men minst lika gott!
Något att sätta upp på önskelistan till tomten kanske?
/Rikard
Tack för spännande tips, blir att sätta upp en tryckkokare på önskelistan. Inte så att ni kan dela med er av receptet på hur ni använder tryckkokaren när ni lagar bolognese med högrev? Är chansen större att barnen där hemma äter också :).
Tack för en intressant och rolig blogg
GillaGilla
Hej Anders! Tack för din feedback. Håll utkik under morgondagen, då kommer recept på bolognese 🙂 Jag har också lagt till två recept i dagens inlägg där jag använt tryckkokaren. Ha en fin dag!
GillaGilla