Kycklingfärssås med röd curry och kokosgrädde

Jag gjorde en köttfärssås med lite thai inspiration, bytte köttfärs mot kycklingfärs och tillsatte andra smaker. Det var väl inte jubel hos barnen men vi vuxna njöt. De gillar all form av pasta, nudlar och grönsaker så de var nöjda. Du kan även servera det med ris
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Du behöver:
500 g kycklingfärs
1 gul lök
1 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd curry
2,5 dl kokosgrädde
1/2 dl limejuice
1 bit färsk ingefära ca 2 cm
fisksås
ev. lite maizenaredning
400 g risnudlar av tagliatelle modell
färsk koriander
salladslök
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Börja med att hacka lök, citrongräs och vitlök fint. Riv ingefäran på rivjärnet.
Bryn kycklingfärsen i lite neutral olja, tillsätt hacket och den rivna ingefäran och fräs ytterligare en liten stund.
Tillsätt limejuice och röd curry och låt detta koka in lite, tillsätt sedan kokosgrädden och låt det puttra ytterligare några minuter.
Smaka av med fisksås (som här ersätter saltet).Red eventuellt av med lite maizenaredning för att få lite simmig konsistens på det hela.

Koka risnudlarna i saltat vatten enligt förpackningen.

Skär koriander och salladslök lite slarvigt och toppa det hela med vid servering.
Hoppas det ska smaka
/Nicklas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s