En middagsrätt som räcker till många, ca 10 personer eller så laddar du frysen med matlådor. Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott. Den tar en stund i ugnen, men då passar det fint att röja undan i köket under tiden. Vi serverade potatismos till.
1 1/2 kg hel fläskkarré
1/2 dl vetemjöl
3/4 litet vitkålshuvud
2 st gula lökar
2 st citroner
2 msk socker
3 dl kycklingbuljong
Salt
Smör
Dill
Tärna köttet i grova bitar, 3-4 cm. Pudra mjölet över köttet. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lyft upp köttet och lägg i en ugnsform. Pressa citronerna i stekpannan och vispa ur med kycklingbuljongen. Häll såsen över köttet. Skär vitkål och lök grovt. Stek i smör och pudra över salt (ca 1 msk) och socker. Lägg på vitkål och lök på köttet. Kör i ugnen 160 grader ca 45 minuter. Rör om några gånger under tiden. Toppa med dill innan servering. Smaklig måltid!
/Rikard
En kommentar Lägg till din