Supersnacks – kanongoda bananchips

Dessa supergoda bananchips älskas av alla som testat. Vi fick dom första gången hemma hos våra underbara grannar under en middagsklubbskväll. Jag ska berätta mer om denna middagsklubb vid ett senare tillfälle. Jag blev helt förälskad i chipsen och var tvungen att be Mikaela om recept och genast gå hem och testa. Du måste också testa, det blir verkligen supergott och är snabbt och enkelt gjort!

Sätt ugnen på 180 grader varmluft

  • 3 matbananer (plantain)
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 1/2 msk flingsalt

Skala bananerna och skiva dom tunt på en mandolin alternativt med en osthyvel eller kniv. Smält kokosoljan i en kastrull och blanda runt med bananerna. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar. Bred ut bananskivorna ovanpå bakplåtspapperet och strö över salt.

Kör in i ugnen 20-40 minuter, beroende på tjockleken. Rör runt med en stekspade var tionde minut så att chipsen blir jämnt rostade. Dom är klara när dom blivit krispiga och gyllenbruna. Häll av chipsen på ett papper eller handduk och låt svalna.

/Fredrik

7 kommentarer Lägg till din

  1. Jessica skriver:

    Går det utan varmluftsugn också? Behöver man göra något speciellt isåfall för att få samma resultat? 😊

    Gilla

    1. 3kockar7kids skriver:

      Inga problem , funkar med vanlig ugn också, du kan behöva höja värmen lite, ca 200 grader skulle jag tro. Tiden kan skilja lite också, troligtvis så behövs lite längre tid , men kolla av ungefär var 10:e minut

      Gilla

  2. Linda skriver:

    Hej!

    Testat, men tror att bananen var omogen. Grön var den i vilket fall. Resultatet smakar ingefäran knäckebröd. Ok, men inte supergott.

    Tänkte bara kolla: hur mogna ska bananerna vara (och hur vet en när de är mogna?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s