Ceasarsallad är en av 12-åringens favoriträtter och har varit det i några år, även 9-åringen gillar det medan 3-åringen mest gillar kycklingen. Ni måste prova att göra den här varianten på caesardressing, den är så grymt bra!
Om du vill spara tid köper du en färdiggrillad kyckling.
1 hel kyckling
2 st huvuden romansallad
1 paket bacon
1/2 st rödlök
Parmesanost att riva över
Paprikapulver
Salt och peppar
Körsbärstomater
Krutonger
Caesardressing
1 st ägg
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
5 filéer sardeller
100 g riven parmesanost
1/2 citron
2 dl matolja
Salt och peppar
Börja med att tillaga kycklingen. Sätt ugnen på 160 grader. Salta och peppra kycklingen ordentligt och strö även på paprikapulver. Gnid in. Lägg kycklingen i en ugnsform och kör in i ugnen tills den tjockaste delen (låret) är över 70 grader, ca 45-60 minuter. Använd ugnstermometer.
Använd en hög, smal tillbringare och handmixer till caesardressingen. Knäck ägget i tillbringaren, ha i dijonsenap, vitlök, sardeller, parmesan och pressa i citron. Sätt ner mixern och häll på oljan. Börja sedan mixa, håll den nere först och låt oljan sakta blanda sig. Efter en kort stund kan du långsamt lyfta den uppåt samtidigt som du fortsätter mixa, tills hela är blandat. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
Skölj salladsbladen och torka dem. Strimla grovt. Rödlöken strimlas i tunna ringar och körsbärstomaterna halveras. Stek strimlat bacon krispigt. För att göra egna krutonger kan du tärna bröd och lägga på en plåt, kör in i ugnen på 180 grader. När de blivit gyllenbruna tar du ut dem, ringlar över olivolja, saltar och pepprar.
Blanda salladen med dressingen (ta inte allt på en gång, det kan bli för mycket), helst med händerna och lägg upp på ett stort fat. Bena ur kycklingen och skär bitarna mindre, lägg bitarna på salladen. Strö även över rödlök, tomater, bacon och krutonger. Riv över shitloads med parmesan. Servera!
Hoppas ni också gillar min caesarsallad!
/Rikard
5 kommentarer Lägg till din