Våra sommartips från Fårö och Gotland

on

Familjens första semestervecka tillbringade vi på Fårö och det var även vårt första gemensamma besök här. Vi blev alla förälskade i ön- de magiska stränderna, den karga och dramatiska miljön och de mysiga utflyktsmålen som både Fårö och Gotland bjuder på. Några av de härligaste utflyktsmålen vill vi såklart dela med oss av till er!

På vägen ut mot stugan vi hyrt längst ut på Fårö gjorde vi vårt första stopp. Mamma som också var med på resan fyllde år ville bjuda oss alla på födelsedagsmiddag på Kuten Bensin. Vilket galet och extremt charmigt ställe! Amerikanskt 60-tal i en gammal bensinmack med rostiga bilvrak utanför. Här äter man franska crepês och galletter (pannkakor som görs av bovete). Sådär goffigt gott!

 

 

En dag ägnade vi åt rauksightseeing och det vackra fiskeläget Helgumannen, då passade det utmärkt med ett lunchstopp på Lauters. Perfekt häng för barnfamiljer med hängmattor, styltor, andra utomhusleksaker att leka med och stora ytor att göra av med springet i benen. Annorlunda och charmigt att sitta i den gamla ruinen och äta lunch!

 

Min fru hade fått tips från en vän om att besöka Bungenäs, inte så långt från Fårösund. Här kan man låna skruttiga cyklar som står uppställda inte så långt ifrån parkeringen, för bilen får inte köra in på området, och se sig om i den alldeles speciella omgivningen. Gamla militärbunkrar som gjorts om till semesterboenden, kalkladan som är bar och restaurang och den gamla konsumbutiken Nyströms där vi fikade tunga hembakade kanelbullar. På Förvaltarvillan är det temakvällar, såsom pizza-bonanza och Dansk middag.

 

På vägen till färjan från Visby behövdes ett stopp för en tidig lunch, vi siktade på Själsö Bageri som ligger strax norr Visby. Mysigt att sitta ute på verandan och höra regnet smattra mot taket och äta våra lunchsmörgåsar med rökt lamm, till efterrätt fick det bli deras grymt goda kanelbullar med vanljkräm. Jag tänka mig hur härligt det måste vara en varm, solig dag här!

 

Tack Fårö och Gotland för en fin vecka, vi kommer tillbaka!!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s