Rostade pumpakärnor är ett snabbt och enkelt snacks som även är gott att toppa upp sallader och soppor med. Att rimma pumpakärnorna som jag gör i detta recept är ett tips som jag fick av min gode vän Andreas, som är en grymt duktig kock. Sist vi var hemma hos honom i Göteborg så bjöd han på rostade pumpakärnor och nötter som han hade rimmat innan.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft
500 gr pumpakärnor
3 dl varmt vatten
2 dl iskallt vatten
1/2 dl salt
1 tsk chiliflakes
Blanda ihop salt och varmt vatten tills saltet löser sig, blanda i det kalla vattnet. Lägg pumpakärnorna i rimlagen och låt rimma i 7 minuter.
Tag upp kärnorna ur lagen och torka av dom, blanda runt med chiliflakes och bred ut på en plåt. Kör in i ugnen ca 15 minuter, rör runt efter halva tiden. Dom ska ha fått en fin rostad färg när dom är klara.
Kika gärna även in på dessa kanongoda bananchips.
/Fredrik
Låter gott! Men receptet på de andra nötterna/fröna som är på bild vore också kul att få 🙂
GillaGilla
Kolla under Fredagsmys så hittar du de. Sriracha o honungsrostade nötter
GillaGilla
Håll utkik, det kommer recept på dom med snart. Hoppas du kommer gilla dessa
GillaGilla