Påsken är på ingående och vi har börjat planera vad som ska stå på påskbordet. Det blir ungefär som vanligt inser jag, med lammstek till middag på långfredagen som mina föräldrar fixar och påsklunch på påskaftonen med sill, lax och ägg. I år kommer vi lägga till Larssons Gubbröra i tunnbröd, mums!
Här kommer inspiration till dig som vill hitta nya idéer och recept till påskbordet:
Inspiration till långfredagsmiddag
Alla längtar just nu efter våren, ett tips är att hjälpa den på traven genom att ta fram grillen och köra ett grymt bra recept på helgrillad kyckling.
Påskfrukost
Påskbuffé
- Yngsjösill – enkel krämig sill som blir mångas favorit
- Gubbröra i tunnbröd
- Sikromsill – en klassiker
- Tre sorters sill
- Skagenröra på grillat tunnbröd
- Smörrebröd med rökt sik eller gravad lax, pepparrot och syrad rödlök
- Matjesill med ägg och brynt smör – typ det godaste som finns!!!
- Ägg med kaviargrädde
- Frittata med ansjovis och västerbottenost
- Västerbottenpaj
- Små rårakor med tillbehör
- Löjromsdipp
Något sött efter maten
- Glasstårta med passionsfruktscurd
- Marängbakelse a´la Hällevik
- Godaste kladdkakan jag någonsin bakat…
Önskar er en härlig påsk!
/Rikard