Veckomatsedel för kräsna barn

hjortgryta

Den sista tiden har vi verkligen tappat det här med mat. Det är olika varianter av pannkaka var och varannan dag och sedan halvfabrikat som falukorv och färdigköpta köttbullar. Dålig spiral som snurrar neråt fortare än vi vill. För att komma ur detta brukar vi satsa på en veckomatsedel som är uppbyggd enligt följande; alla i familjen väljer var sin rätt och sedan på fredagen kör vi på pizza. En får inte välja något vi åt veckan före. Dealen är också att alla måste smaka på allas rätter.

Lo älskar pasta så hon skulle kunna välja tomatgratinerad grönsakscannelloni. Servera med en god sallad på tomat och spenat. Och så klart gurka och en rejäl bit parmesan som hon älskar.

Rogan josh – indisk tomatiserad och mustig gryta på lamm eller hjort, serveras med aprikoser och pistage är ett långkok som med fördel kan förberedas redan på söndagen. God och mustig rätt som blir härligt fräsch med aprikos och pistagenötter.

lo-kan-sjalv

Laxpanna med vitlök och basilika samt spenatsallad är en ganska snäll rätt smakmässigt. Dessutom går den snabbt. Sigge är ju kräsen men vi hoppas att den här går hem.

Sigge  är ju galen i pannkaka så då tänkte vi att vi tester en variant och ser som den går hem. Ugnspannkaka med fläsk som vi serverar med lingonsylt. Den gillar i all fall vi andra.

Fredagen – då kör vi löjromspizza till oss vuxna medan barnen får köpepizza… Det svider lite för en kock men är enklaste lösningen just nu.

/Fredrik

löjromspizza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s