Mer grönsaker till julbordet. Denna enkla rätt är ett god tillbehör till julbordet. Passar exa. bra till skinkan.
1 blomkålshuvud
1 dl bladpersilja
1 dl krutonger av kavring / vörtbröd
Krutonger
Skär kavring/vörtbröd i små tärningar, blanda runt med lite olivolja och flingsalt.
Baka av i 120 grader ugn ca 20 min, färdiga när dom är krispiga.
Senapsdressing
3 msk dijonsenap
1 msk skånsksenap
1 msk lönnsirap
1 msk kallt vatten
1 mskÄppelcidervinäger
2 dl rapsolja olja
1 tsk salt
Lägg allt i en avlång bunke som en stavmixer precis går ner i. Mixa samman med stavmixern på högsta effekt tills det blir en homogen sås.
Plocka eller skär ner blomkålen i mindre buketter och blanda runt med senapsdressingen. Toppa upp salladen med krutonger, plockad bladpersilja och lite flingsalt.
Mums!
/Fredrik