Är det dags att planera inför nyår och nyårsmiddagen? Vi har samlat på oss lite olika rätter och tips så ni kan bjuda på en bra middag.
Hur gör man för att få köttet perfekt? Vårt tips är att du tempererar köttet innan du steker, då är det lättare att få till stekgraderna när ni är fler till bordet. Läs hur du gör här.
Potatisgratängen, en riktig favorit och passar bra om man är många. Att göra en riktig god potatisgratäng har sina knep, titta vidare här.
Bea, är det dags att glänsa med egen bearnaisesås så har du bra recept och hur du gör här. Sprucken bearnaise löser vi såklart.
Vad ska du bjuda på? Här kommer lite förslag på vad som kan passa. Sen finns det såklart massa fler recept på bloggen så saknar du något så finns det under arkiv på hemsidan.
Förrätt:
Vad kan vara fel med löjrom?
- Löjromspizza – en perfekt förrätt som kan ätas sittandes men även som mingel.
- Smårårakor med klassiska tillbehören – enkelt och alltid poppis
- Löjromsdipp – ett lyxigare alternativ till chipsen
- Jordärtsskockssoppa – aldrig fel med en soppa till förrätt
- Sallad på hyvlat grönt äpple, fikon, picklad rättika och rostade hasselnötter var en hit under julen och den passar faktiskt lika bra som en egen förrätt.
Varmrätt:
- Torsk med misomajonäs, riven pepparrot och rostad broccoli
- Kyckling i parmesanbuljong
- Fläskkarré i Osso bucosås och pappardelle med gremolatasmak
Ett gott hembakt bröd till, då passar Levain perfekt!
Till dessert:
- Vill du satsa på något annorlunda? Prova avokadosorbet med citrussallad och rostad vit choklad. En enkel dessert som är vegansk.
- Vaniljglass med popcorn, dulce de leche och vinbär – enkel rätt och snyggt att lägga upp
- Tiramisu med havtorn – en underbar vuxendessert
- Chokladmousse är annars en vanlig dessert för nyår. Kika in på superenkel chokladmousse med brända mandlar och flingsalt eller barnvänlig chokladmousse med kaksmulor, mandelmusli, bär och lime
Sen till snacks är både Smaksatta popcorn och de sojarostade mandlar perfekt!
Hur summerar vi detta matår? Det blir viktigare och viktigare att laga mat själva, att ta tillvara på maten som vi köper och undvika matsvinn. Att även locka barn att äta allsidigt är viktigt men ack så svårt. Det är inte den lättaste matchen då både ekonomi, tidsbrist och petiga barnsmaker ska tillgodoses. Hoppas vi har inspirerat er!
Vi vill passa på att tacka för detta år och önska er ett gott slut och ser fram emot att dela med oss av vår vardag och våra rätter även 2019.
Rikard & Fredrik