Vi ställde frågan på facebook och insta tidigare idag, vad ni vill se mer av för recept. Svaret var tydligt: Vegetariskt, enkelt, mer fisk, vegetariskt som barn gillar var de önskemålen som dominerade.
Sagt och gjort, jag hade ändå planerat att koka linssoppa till kvällen så varför inte tänkte jag. Tänkte till lite extra på vad som brukar gå hem hos mina kids och så åkte kryddburkarna med spiskummin och rökt paprika fram- tänk tacokrydda…
Omdömena var förvånansvärt bra. Tyvärr hade vi lovat 13-åringen att hon skulle få äta pizza med en kompis och 10-åringen blev bjuden på spagetti och köttfärssås hos en kompis innan scouterna. Däremot var hon hungrig som en varg fortfarande efter scouterna och slevade i sig rejält när hon kom hem och öste lovord över den 🙂 5-åringen tyckte att den var ju faktiskt bara liite äcklig, åt några skedar och tryckte i sig ett lass med mackor. Jag och Smulan (frun), tyckte den blev jättegod.
Just idag hade jag tid att baka bröd till men annars är det en riktig hit att göra bönquesadillas till och det hittar du recept på HÄR. Nu när jag letade reda på quesadillareceptet upptäckte jag att jag la upp ett snarlikt recept på linssoppa för ett tag sen men eftersom jag redan kommit igång och skrivit så här långt får ni ett till 😉
Den här laddningen räcker till ca 4 portioner och jag skulle gissa på att det kommer räcka till 2-3 lunchlådor också och om inte annat så har vi ju börjat med att käka veckans rester på torsdagar.
Börja med att lägga ca 2dl gröna linser i blöt redan på morgonen innan jobbet, det tar typ 30 sekunder så det hinner du med.
Hacka 1 gul lök och 2 st vitlöksklyftor och fräs i olivolja, ha i 1 tsk spiskummin och ca 1 knivsudd rökt paprika. Det finns ju olika sorters rökt paprika och den jag har hemma smakar väldigt mycket, har du en som smakar mindre kan du naturligtvis ha mer. Fräs med kryddorna en stund och tillsätt linserna, 1 burk krossade tomater och 3 tomatkrossburkar med vatten. Smaksätt med valfritt buljongkoncentrat, tärna ner 1 stor morot eller 2 mindre och låt småputtra ca en kvart eller tills linserna har lagom mycket motstånd, smaka av med salt och svartpeppar. Skär ner buketter från 1 broccoli och skala stammen samt skär ner den i mindre bitar. Tillsätt broccolin och låt koka nån minut till, hacka lite timjan och avsluta soppan med den. Servera med cremefraiche, gräddfil eller liknande.
Hoppas ni gillar den också
/Rikard
Hej! Det vore kul om ni kan lägga detta underbara recept under menyn ”Soppor” också så det blir lätt att hitta den 🙂
Tack!!
GillaGilla
Hej, så klart vi ska ordna med det, verkar ha fallit bort. Kul att du gillar den, tack.
GillaGilla
Hej! Tack för påminnelsen, visste inte att jag missat det. Nu är det ordnat😊/Rikard
GillaGilla
Tack! 🙂
GillaGilla