”Livspusselsveckomatsedel”

Jag har precis kollat igenom veckan som kommer. Planerat maten, kollat hur det ser ut med hämtning och lämning på förskola, kvällsaktiviteter med skjutsning osv. Jag konstaterade att med ett par kvällars jobb för mig och saker inbokat för Jessica på kvällarna också, så kommer inte vi ses förrän nästa helg, med undantag för någon kort stund på morgonen kanske. Det är väl inte hela världen egentligen, det blir ju så periodvis ibland. Men det som blir extra viktigt då är att maten är smidigt planerad så det blir bra mat utan att det blir någon onödig stress.

Jag ska snart iväg och storhandla och såg att lokala ICA-butiken har extrapris på Högrev, och kommer då göra en rejäl laddning Bolognese på högrev som vi kommer äta både ikväll och senare i veckan, tror det var onsdag jag tänkte.

I morgon, måndag blir det såklart köttfritt och jag planerade in en variant med inspiration från flera olika recept som tex. Matiga mackorBoveteplättarnaStrandbergs tips från förra veckan mm. Det blir helt enkelt Libabröd, fyllt med en massa vegetariska godsaker och röror 🙂

På tisdag tänkte jag göra en vegetarisk variant på Chili con carne, alltså ”Chili sin carne”. Både hyfsat snabblagat, gott, billigt och vegetariskt. Blir det bra lägger jag upp recept på det längre fram. I skrivande stund kom jag på att det nog finns ett recept redan på bloggen, och japp! det stämmer, Fredrik har skrivit ett Chili con quorn-recept tidigare. Prova det vetja!

På onsdag blir det ju som sagt återanvändning av kvällens bolognese och sen ett tag tillbaka äter vi rester på torsdagar, jag skrev om det för ett tag sen Här.

På fredag bli det självklart pizza och det är inte så krångligt att göra egen deg som det låter, Här hittar du receptet. För mig var det rätt kul att leta upp det inlägget och läsa igenom när jag insåg att det inlägget är snart fyra år gammalt. Det har verkligen blivit en långlivad tradition för oss med pizzan, vi hade ju kört på det ett bra tag innan vi skrev första inlägget om det också. Skillnaden nu är att vi aldrig gör panpizza längre och att vi inte kan tänka oss att baka utan baksten eller ”gourmetstål”.

På tal om pizza så gjorde jag något i går kväll som jag absolut inte trott att jag någonsin skulle göra, en semmelpizza!! Jag har med förakt sett på när folk har gjort sina tolkningar och varianter av semlan och med en dåres envishet hävdat att ”en semla är en semla”. För ett tag sen kom Sara- Fredriks fru med förslaget att vi skulle göra en semmelpizza och självklart sparkade jag bakut, det var helt omöjligt, något som åtminstone jag inte tänkte befatta mig med. Sen har den liksom legat och malt i bakhuvet, idén om en semmelpizza. Kanske inte så dumt ändå… Och med motsträviga känslor var jag till slut tvungen att testa. Och med en fyllning av mandelmassa, rostade mandlar, kardemumma, och mandelbiskvismet som gräddades på pizzan, blev den faktiskt otroligt god!

Recept kommer i veckan, men känner ni för och har tid, kanske vabbar ni? Så finns en annan smarrig dessertpizza att prova, nämligen Banan och chokladpizza

Ha en fin vecka!

/Rikard

4 kommentarer Lägg till din

 1. Frida van den Bosch skriver:

  Intressant med selektivt ältande, jag är förskollärare som själv har adhd och varit extremt selektiv under barndomen. Först som vuxen har jag tagit en titt under min tunga och sett att jag (liksom mina två barn) har kort (bakre) tungband. Detta har troligen gjort att jag haft lätt för att kväljas och därmed gjort mitt selektiva ätande ännu värre. Tyvärr är okunskapen kring tungband i Sverige stor men om ni har minsta lilla misstanke så ta en titt på korttungband.se
  Symptom är tex sluddrigt el försenat tal, problem med amning, mkt gaser i magen och mkt mer. Mvh Frida

  Gilla

  1. 3kockar7kids skriver:

   Hej, Tack för att du delar med dig. Intressant det du skriver om tungbandet, får kika in på länken som du delat, tack. Må bäst Fredrik

   Gilla

 2. bernhard skriver:

  toppenblogg, lagade kyckling med citrongräs, ingefära mm i kokosmjölk igår, Gick hem både hos min fru och dotter!

  Gilla

  1. 3kockar7kids skriver:

   Såå roligt att höra😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s