Påskmiddag på grillen del 2 – kycklingmacka

Vår i luften och påsken i annalkande. Då vill jag tipsa om en snabb två rätters middag med påskinspiration på grillen. Till förrätt så gör vi ett sillknyte; eller som barnen sa; hajk-bomb. Varmrätten blev en kycklingmacka med grillad kyckling, sparris och bröd som var och en fick montera ihop själv.

Marinera kycklinglårfilé med:

  • riven vitlök,
  • citron, finrivet skal och saft,
  • hackad persilja,
  • olivolja,
  • lite tamarisoja,
  • svartpeppar, och
  • några droppar sriracha.

Bra om det får marinera i ett par timmar.

Kycklingen grillas till 70 gradig innertemperatur.

Grilla sedan skivor av surdegsbröd (vi köpte från vårt lokala bageri MA Baker men annars hittar du recept här) som kyckling och tillbehören monteras ihop på till en härlig macka.

ramslökgrillen

Tillbehör till mackan:

  • ramslöksmajonnös, den här snabba majonnäsen som jag mixade ner rikligt med ramslök i,
  • snabbpicklad rödlök, tunt skivad lök som jag masserar in lite färskpressad limesaft i,
  • grillad grön sparris,
  • gurka och morot som jag hyvlade på längden,
  • skivade tomater, och
  • sallad av olika sorter

Alla monterar ihop sin egen goda macka med egens favoriter.

/Fredrik

macka-med-kyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s