Det fina vädret håller i sig i Stockholms-området så en kan nästan glömma att skolan, förskola och alla vardagsbestyr rullar igång igen. Hösten är ju en fantastisk matårstid och det är dessutom hög tid att planera en kräftskiva om ni inte redan gjort det.
Kika in på vår samlingssida med goda tillbehör till kräftor – såsom kantarellpizza, picklad krondillsgurka, klassisk västerbottenpaj och levain. Blir inte bättre än så? Och glöm inte att ta vara på kräftskalen och koka exv. kräftsoppa (eller annan skaldjurssoppa) med ugnsbakad torsk, grön sparris, linser och curry
Men nu, tillbaka till verkligheten och den vanliga veckan om ligger framför oss. Vi vill även tipsa om att prova en matkasse från Årstiderna som vi samarbetar med just nu. Vi kommer att prova deras nya barnvänliga och vegetariska matkasse snart. De har redan nu en massa kassar att välja bland och skriver du in koden 3KOCKAR7KIDS får du 20% rabatt på första köpet, ganska bra va?
Vad sägs annars om följande rätter:
Måndag och vegetariskt: Zucchini och fetaostplättar med keso-”aioli” och vattenmelon eller vegetariska bbq-biffar, vitlöksrostad sötpotatis, vattenmelon och fetaostyoghurt
Tisdag: Kycklingpiccata med rostad färskpotatissallad och enkel råriven tomatsås
En dag i veckan blir det fisk – onsdag: Torskrygg med salsa verde, sparris & tomatragu samt färskpotatis. Hur gott?
Torsdagspasta: Pappardelle med kantareller, persiljerot och parmesan
Fredagspizza: kantarellpizza såklart!
Det ryktas om massor av svamp och framförallt kantareller i skogarna. Vi har ännu inte kommit ut i skogen men hoppas snart kunna åka en vända till landet och då hinna med en sväng i skogen. Nedan hittar ni en del svamp-rätter att inspireras av.
- Älgfärsbiffar med ett helt magiskt gott trattkantarellsmör till, serveras med hasselbackspotatis, grönkål och rårörda lingon
- Nötfärsbiffar, trattkantarellsås, rostade jordärtskockor med grönkål och tryffeldoft
- Söndagsstek med rödvinssås, rostade rotsaker och svamp
- Karl-johansvampspasta med parmesankorv
- Krämig risoni med haricots vertes, grönkål och svamp
/Fredrik
En kommentar Lägg till din