Fredrik Strandberg heter jag och jag är 46 år. Jag bor i Kärrtorp söder om Stockholm med min fru Sara och våra barn Sixten, sex år, och Lo, fyra år.
Jag är frilansande i restaurangbranschen sedan våren 2019, då jag sålde restaurang Ljunggren som jag drivit i 12 år. Innan dess så har jag lång erfarenhet som kock och köksmästare på såväl lokala kvarterskrogen som Michelinkrog, både i Sverige och utomlands.
Möjligheterna att laga långa och härliga middagar är färre sedan Sixten och Lo kom, dock har det blivit viktigare med en ordentligt lagad vardagsmiddag – varje dag. Lo äter det mesta med god aptit nu för tiden. Sixten däremot är betydligt mera svårflörtad och vill inte direkt äta någonting. Det gör såklart att inspirationen tryter lite men vi kämpar på.
Läs om mig och bloggen i Mitt i Söderort eller i Hammarby/Skarpnäck.
Bästa vardagsmat: Lille skutt-inspirerade plättar – med spenat och banan
Har alltid i kylskåpet: citron, ingefära och vitlök
Mina tio mest populära rätter här på bloggen hittar ni nedan. Min matlagning är ganska inspirerad av Asiens smaker och medelhavet. Vi vuxna försöker äta probiotiskt vilket blir en del vegetariskt och fisk, men för barnen blir det mycket pasta.
- Älgköttbullar i lingongräddsås med gurk- och sockerärtssallad
- Kycklingspett med snabb jordnötssås och chilipicklad gurka
- Fetaostbakad lax med rödbetor och grönkål
- Strimlad biff/entrecôte med ingefära, vitlök, purjolök och broccoli
- Asian bowl – enkelt, gott och passar barn
- Fiskgratäng – rödspätta, champinjoner, dragon och gratinerad potatis
- Korv Stroganoff Chateau Kärrtorp
- Lax med spenat och parmesan
- Blodpudding med tillbehör
- Vegetarisk lasagne
Jag vill även tipsa om våra favoritfrukostar på helgerna – klassisk äggröra eller banana pancakes som vi oftast serverar med bär, lönnsirap och keso. Eller ägg Benedict – pocherat ägg, skinka/lax, spenat och hollandaise på toast – sjukt gott när en har lite tid på morgonen.
—
Har du en fråga om något? Maila på 3kockar7kids@gmail.com