I bagaget har jag två semifinalplatser i Årets kock och jag är även utbildad sommelier. Att laga mat och att baka är två av mina stora intressen och mitt sätt att koppla av. Jag uppskattar rena enkla smaker och okomplicerad mat.
Förutom mitt intresse för gastronomi har jag under många år ägnat mig åt fotografering på min fritid. Detta fritidsintresse har växt sig större och det har nu blivit en del av mitt yrke, vilket också är roligt att få uttrycka i bloggen. Om ni vill se mer om mig både som fotograf och konsult, kika in på rikardwicklund.se eller följ mig på instagram @rikard.wicklund.photo.
Min mission med bloggen har varit att visa att det faktiskt går att laga en middag, en helt vanlig vardag, med rena råvaror som småbarnsförälder. De allra flesta recept jag lägger upp på bloggen har jag (och ibland min fru) lagat en vardag.Det som är typiskt för mina recept är att jag ofta använder mycket grönsaker, efter vad som är bäst och mest prisvärt just då. Mycket färska örter, ofta vegetariska recept och gärna långkok som sköter sig själv. Eftersom jag gillar att baka kommer det en del brödrecept och vår stående fredagsmiddag är pizza i olika varianter.
Läs ett reportage om mig och bloggen i Mitt i Bromma.
Bästa vardagsmaten: Pasta med shitloads av parmesan, exempelvis strozzapreti med salsicca, tomat och örter
Har alltid i kylskåpet: Lök, smör och parmesan
Här listar jag mina 10 mest visade recept på bloggen:
- Hemgjord falafel med citronyoghurt-enkelt, snabbt och gott
- Fredagspizzan
- Ugnsbakad torsk med smörstekt kål, bacon och pepparrot
- Pulled beef taco
- Kycklinggryta med tomat, örter och bacon
- Gulaschsoppa
- Lime- och ingefärsmarinerade grönsaker med halstrad lax
- Kycklingtacos – med min egna tacokrydda
- Smörstekt kyckling med broccoli, soja och citron
- Polpette i tomatsås
—
Har du en fråga om något? Maila på 3kockar7kids@gmail.com
ubnF,(..(‘)”)(
GillaGilla