Rikard Wicklund

Rikard Wicklund heter jag och är 43 år gammal. Jag bor i ett radhus i en Stockholmsförort med min fru och tre barn (5, 10 och 13 år gamla). I hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat som kock och köksmästare, senast på Hesselby Slott. Jag arbetar nu som konsult inom gastronomi och foto. Några av de uppdrag jag gör är exempelvis ”hemmahos”-middagar till födelsedagsfirandet, studenten, dopet eller liknande högtider. Företagsevent, konsultuppdrag hos restauranger inom både kök och fotografering samt privata fotograferingar.

I bagaget har jag två semifinalplatser i Årets kock och jag är även utbildad sommelier. Att laga mat och att baka är två av mina stora intressen och mitt sätt att koppla av. Jag uppskattar rena enkla smaker och okomplicerad mat.

Förutom mitt intresse för gastronomi har jag under många år ägnat mig åt fotografering på min fritid. Detta fritidsintresse har växt sig större och det har nu blivit en del av mitt yrke, vilket också är roligt att få uttrycka i bloggen. Om ni vill se mer om mig både som fotograf och konsult, kika in på rikardwicklund.se eller följ mig på instagram @rikard.wicklund.photo.

Min mission med bloggen har varit att visa att det faktiskt går att laga en middag, en helt vanlig vardag, med rena råvaror som småbarnsförälder. De allra flesta recept jag lägger upp på bloggen har jag (och ibland min fru) lagat en vardag.

Det som är typiskt för mina recept är att jag ofta använder mycket grönsaker, efter vad som är bäst och mest prisvärt just då. Mycket färska örter, ofta vegetariska recept och gärna långkok som sköter sig själv. Eftersom jag gillar att baka kommer det en del brödrecept och vår stående fredagsmiddag är pizza i olika varianter.

Läs ett reportage om mig och bloggen i Mitt i Bromma.

Bästa vardagsmaten: Pasta med shitloads av parmesan, exempelvis strozzapreti med salsicca, tomat och örter

Har alltid i kylskåpet: Lök, smör och parmesan

Här listar jag mina 10 mest visade recept på bloggen:

Har du en fråga om något? Maila på 3kockar7kids@gmail.com 

2 kommentarer Lägg till din

  1. oPPX skriver:

    ubnF,(..(‘)”)(

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s